Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

HRABROST SE NAGRAĐUJE: Miš izujedao zmiju otrovnicu braneći drugara! (FOTO)

Advertisement

Opiranje prirodnom poretku…tako možemo nazvati sljedeću situaciju koja se dogodila u jednom zoološkom vrtu u Kini. Tamošnji čuvari bili su svjedoci jedne zaista nevjerovatne scene kakva se ne viđa često…ako se uopšte ikada prije i dogodila…

mis-izujedao-zmiju-da-spasi-drugara (1)

Ovaj zapanjujući set slika prikazuje šta se dogodi kada jedan hrabri glodavac ne želi pustiti da mu zmija pojede drugara.

Naime, dva bijela miša su ponuđeni za večeru jednoj zmiji u zoološkom vrtu Hangzhou u Kini no ono što se tamo dogodilo nije uobičajena priča gdje se drugi miš sakrije dok mu zmija guta prijatelja…

mis-izujedao-zmiju-da-spasi-drugara (2)

U ovom našem izuzetnom slučaju dogodilo se nešto sasvim posebno. Kada je zmija napala jednog miša, drugi hrabri miš je skočio i napao zmiju te je čitavu izujedao po glavi da bi spasio svog prijatelja a također i sebe.

mis-izujedao-zmiju-da-spasi-drugara (3)

Iako je nažalost bilo kasno da spasi svog prijatelja koji je ipak preminuo, hrabri miš “napadač” je dobio svoju slobodu jer je čuvar zoološkog odlučio da ga pusti zbog neviđene hrabrosti te je rekao da je mali miš zaslužio da i dalje živi.

mis-izujedao-zmiju-da-spasi-drugara (4)

Životinjski svijet je zaista nevjerovatan i drugačiji od našeg…