Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

Nakon utrke srušila se na pod, no istina koja se krije iza toga će vas dobro uzdrmati!

Advertisement

Još kada je bila mala djevojčica, Kayla Montgomery pokazivala je veliku ljubav prema sportu. U srednjoj školi, ona je bila prava fudbalska zvijezda, sve do jednog dana kada se sve promjenilo…

U 2009. godini, Kayla je na jednoj utakmici dožijela povredu, te na svačije iznenađenje potpuno je izgubila osjećaj u svojim nogama. Doktori su joj dijagnosticirali veoma agresivan slučaj multiple skleroze kada je imala samo 14 godina!

Iako je Kayla morala da napusti fudbal, shvatila je da ne mora da prestane da bude sportiskinja. Okrenula se protiv doktorskih savjeta, te se fokusirala na trčanje.

Svake sedmice je trčala 60-ak kilometara te je odbijala da dopusti da joj njena invalidnost bude životna prepreka. No da stvar bude još gora, shvatila je da je njene noge mogu držati samo 1 kilometar, te bi nakon toga u potpunosti izgubila snagu u njima.

Tada je u pomoć pritekao njen trener koji je bio odlučan da joj pomogne da postane sportska zvijezda. On je došao na ideju koja će joj promjeniti život zauvijek.

Tokom svake utrke u kojoj se Kayla natječe, njen trener stoji na startnoj liniji čekajući trenutak kada će joj noge utrnuti, a onda njezin tim joj pomaže tako što joj noge trljaju ledom da bi u njih povratila osjećaj.

Ona je danas nagrađivana trkačica na duge staze i prava inspiracija svima koje na neki način “koči” u život.