Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

Otišao je u močvaru da uslika nekoliko fotografija. Tamo je pretrpio strah kao nikada u životu!

Advertisement

Močvare su plitke vode stajaćice, odnosno tlo natopljeno najčešće slatkom vodom. To je životni okoliš u kojem ne rastu stabla, ponekad ima grmlja, a općenito se tu nalaze najstrašnija i najjezivija bića…

Vidjeti aligatora u divljini i po danu izgleda jako strašljivo, no zamislite kako to izgleda kada vidite veliku skupinu aligatora po noći! Upravo je to vidio jedan fotograf pod imenom Larry Lync koji inače slika prirodu. Naime, kako i sam kaže, Larry se isprepadao kao nikada u životu a kada vidite slike sve će vam biti jasno.

Ove opasne aligatorske oči zapravo nisu crvene. One izgledaju ovako zbog svojih posebnih receptora koji izvlače najviše iz tame i situacija gdje je vidljivost jako slaba. One su slične mačijim očima, no u ovom slučaju one pri korištenju bljeskalice na kameri reflektiraju crveno svjetlo a ne zeleno.

aligator1

Da bi dobio ove nevjerovatne i jezive slike, Larry je otišao duboko u močvare Floride i to po potpunom mraku

aligator2

Larry se sjeća kako mu je bilo i šta je sve prošao da bi uslikao ove fotografije: “Klečio sam u nekoliko centimetara dubokom crnom blatu, vrućina, velika vlaga i krvožedni komarci. Moj cilj je bio uslikati što bolju sliku i što prije pobjeći odavdje”

aligator3

Samo pogledajte ove slike. Svaka ova svijetla tačka je jedan aligator! Zastrašujuće!

aligator4

Ovo sigurno nije mjesto gdje bi željeli biti po noći. Svi ovi aligatori izgledaju gladni…

aligator5