Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

Ovu devetogodišnju djevojčicu izbacili su iz škole zbog jednog šokantnog razloga!

Advertisement

Kamryn Renfro je devetogodišnja djevočica koja je daleko više pametna i zrela u odnosu na svoje godine. Naime, ova mala djevojčica odlučila je da obrije glavu u znak solidarnosti sa svojom najboljom drugaricom kojoj je diagnosticiran rak.

11-godišnjoj Delany Campbell diagnosticiran je rak, te je morala da ide na hemoterapiju. Nažalost, izgubila je svu kosu kao što to bude slučaj sa svim ljudima koji prođu kroz hemoterapijski tretman.

Mnogi bi pomislili da će odrasli podržati i pohvaliti dvije djevojčice i njihovu neraskidivu vezu, hrabrost i solidarnost, no u ovoj priči to nije bio slučaj…

Škole imaju neka zaista apsurdna pravila. Djevojka pod imenom Mireya Briceno izbačena je iz škole jer je za matursko veče obukla jednu sasvim običnu haljinu, no koja je bila previše ‘provokativna’ nadležnim u školi.

Da stvar bude još žalosnija, direktor škole je izjavio da svaka jako uočljiva promjena unutar škole nije dozvoljena, te je djevojčicu koja je pokazala solidarnost sa svojom najboljom drugaricom izbacio iz škole!

Majka nesretne djevojčice bila je u šoku nakon reakcije, te je izjavila: ‘Nisam znala da je kosa tako važan aspekt u školovanju djeteta’