Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

Bosanac Golfom 2 ganjao medvjeda po šumi

Advertisement

Vožnja Golfom 2 zna biti itekako uzbudljiva na svojoj koži je osjetio Dragomir Šabić (34) iz Tisovine kod Prijedora. Dragomir je imao neobično iskustvo prošle sedmice koje se uveliko prepričava po u ovom kraju.

medvjed-golf-2

medvjed-golf-1

Dragomir kaže da je prije dvije sedmice u predvečerje krenuo u obližnju Ljubiju kada se nakon kraće vožnje ispred njega pojavio medvjed.

– Bio je na nekih 30-tak metara od auta. I da ne povjerujete, uspravljen na zadnjim nogama, pješačio kao čovjek. Smanjio sam brzinu na nekih 40-tak kilometara i dugim svjetlima, paleći ih i gaseći, pokušao da ga otjeram. U jednom trenutku spustio se na sve četiri i počeo brzo trčati. Bježao je tako nekih 250 do 300 metara, nakon čega je skrenuo s puta i nestao na njivama – priča Dragomir.

medvjed-golf-2

U svakom momentu Dragomir je bio spreman da pobjegne.

– Da se okrenuo i krenuo prema meni, to bi i uradio. Znam da sam bio u autu, na sigurnom, al opet nije svejedno. Grdosija je to, viša od metra, baš krupna u ramenima, teška po mojoj procjeni sigurno 300 kilograma.

U selu se malo šale na ovu moju priču, ali siguran sam da nema tog junaka kojeg ova slika ne bi bar malo uplašila – rekao je Dragomir i navodi da po pričama starijih ljudi medvjeda nikad nije bilo u Tisovini.

Medvjed kojeg je Dragomir vidio viđen je 2 sata kasnije pored jednog domaćinstva. Djeca su ga vidjela pod kruškom, desetogodišnji Vedran i njegova mlađa sestra Vedrana, nakon čega su pozvali majku Draganu Šabić. Dragana nam je ispričala da se medvjed kratko zadržao na njivi i onda je otišao.

Mještani strahuju od medvjeda ali ništa ne mogu na svoju ruku učiniti. Tražit će pomoć lovaca Lovačkog Udruženja.

Izvor: infoprijedor.com